Informativa '12

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 13.01.2012
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
Vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja Informativa '12 bo 20. in 21. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ponovno na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj - srednješolska, dodiplomska, podiplomska in strokovna izobraževanja ter številne možnosti za študij, delo in raziskovanje v tujini.

Med sodelujočimi na Informativi '12 bodo srednje šole in šolski centri, vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami, druge visokošolske institucije iz Slovenije in tujine, višje strokovne šole, regionalne razvojne agencije, štipenditorji, institucije, ki nudijo programe za izobraževanje odraslih, državne institucije, javni zavodi, različne nevladne organizacije ter strokovna in interesna združenja.
Obiskovalcem bodo praktično prikazali poklice, za katere se posamezniki lahko izobražujejo ali usposabljajo. Informirali jih bodo o možnostih za zaposlitev po končanem izobraževanju, o pomenu razvoja ključnih znanj posameznikov na delovnem mestu ali iskalcev zaposlitve, predstavili bodo pogoje za vpis v različne izobraževalne programe, pa tudi enotne regijske štipendijske sheme in številne druge, z izobraževanjem in zaposlovanjem povezane informacije.

Poleg informacij za mlade, bodo na Informativi '12 na voljo tudi številne informacije o izobraževanju odraslih. Med drugim o programih podiplomskih študijev članic vseh slovenskih univerz pa tudi nekaterih tujih, ponudba izobraževanj za odrasle, ki jih ponujajo nekatere srednje in višje strokovne šole, izobraževali se bodo lahko o vseživljenjski karierni orientaciji ter pridobili uporabna znanja in veščine, ki jim bodo prišle prav na delovnem mestu ali ob iskanju zaposlitve.

Vstop na prireditev je brezplačen.

Več o Informativi: www.informativa.si
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane