Knjižica 'Moja kariera'

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 29.01.2015
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
Center RS za poklicno izobraževanje je izdal knjižico Moja kariera, v kateri so zbrane osnovne informacije o tem, kaj je pomembno pri vodenju kariere v različnih življenjskih obdobjih.

Zbrane informacije so namenjene otrokom, učencem, dijakom, študentom, mladim in odraslim, staršem in strokovnim delavcem. Informacije v knjižici so razdeljene v poglavja, ki sledijo življenjskim obdobjem - od otroštva do odraslosti. Vsakemu poglavju so dodana priporočila, kako pristopiti k vodenju kariere, kaj bi bilo dobro vedeti in kje poiskati dodatne informacije. Posebna pozornost je v vsakem poglavju namenjena otroku, učencu ali študentu s posebnimi potrebami.

Trg dela se je v zadnjih desetletjih temeljito spremenil, zato ni več mogoče zanesljivo predvidevati, kaj bomo v prihodnosti delali, česa se bomo morali naučiti ali kaj nam bo koristilo za preživljanje sebe in družine. Da bi se v današnjem nepredvidljivem okolju lažje znašli, se je dobro vse življenje usposabljati za načrtovanje in vodenje karierne poti. Karierne odločitve so tako med najpomembnejšimi življenjskimi odločitvami.

Ogled knjižice

Še več informacij o načrtovanju kariere pa najdete na MojaIzbira.si!
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane