Maturantska parada se je odvila, prihaja 'Ulična četvorka'

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 21.05.2012
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

V petek se je v 58-ih mestih v evropi odvila Maturantska parada, na kateri maturantje iz držav Evrope že tradicionalno sočasno zaplešejo četvorko. Na tokratni so plesalci kot že na marsikateri poprej postavilo nov Guinnessov rekord za največji sinhroni ples na več lokacijah, plesalo jih je skoraj 34.500!
Utrinke iz parade v Ljubljani in Postojni si lahko ogledate v fotogalerijah ali na Facebook-u, kjer se lahko tudi "po-tag-ate". :)

V petek, 25. maja 2012, pa bodo bodoči maturantje ponovno zaplesali na "Ulični četvorki" v okviru projekta EQDF, ki se bo odvila v več kot 20-ih mestih v Sloveniji in 30-ih mestih v šestih evropskih državah. Njen moto je jasen in odločen "NE alkoholu in prepovedanim drogam".

Najbolj množična udeležba bo v Mariboru, kjer jih bo plesalo približno 2500. Plesali bodo tudi v Celju, Novem mestu, Murski Soboti, Lendavi, na Ptuju, v Velenju, Trbovljah, Slovenj Gradcu, Litiji, Kopru, Sežani, Črnomlju, Kočevju, Sevnici, Slovenskih Konjicah, Slovenski Bistrici, Ljutomeru, Kranju in v Ajdovščini. Plesalo pa se bo še na Slovaškem, Češkem in Madžarskem ter v Srbiji, Makedoniji in Bosni in Hercegovini.

Uživajte ob plesu in upajmo tudi v lepem vremenu. :)

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane