Mednarodni projekt 'Evropske šole za Zemljino življenje'

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 28.10.2012
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Ta teden so učenci in učitelji štirih slovenskih šol, OŠ Brežice, OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio iz Kopra, Biotehniške šole iz Maribora in Gimnazije Šiške iz Ljubljane, sodelovali na enotedenski akademiji v avstrijskem mestu Illmitz, ki je začetek novega cikla mednarodnega projekta 'Evropske šole za Zemljino življenje' v organizaciji Svetovnega sklada za varstvo narave (WWF) in ERSTE Sklada.

Na akademiji so sodelovale ekipe 33 učencev, dijakov in profesorjev iz osmih držav - Avstrije, Bolgarije, Madžarske, Moldavije, Romunije, Srbije, Slovenije in Ukrajine. Skozi delavnice in dejavnosti na prostem so se učili o temah povezanih z ohranjanjem narave in z okoljskimi projekti, ki so vključeni v projekta 'Ekološki odtis – globalne posledice potrošništva' in 'Donava - rešilna bilka Evrope'.

Udeleženci petega kroga svetovnega projekta WWF sklada in ERSTE Sklada v okviru projekta 'Evropske šole za Zemljino življenje'
Ideje in uresničitev projekta sta v celoti odvisna od ustvarjalnosti učencev in dijakov, medtem ko jih učitelji in profesorji le usmerjajo in podpirajo. V zadnjih treh letih so v okviru projekta nastale pobude kot so: 'Učenci učijo učence', razstave, gledališke predstave, ulični dogodki ali dnevi recikliranja v sodelovanju z občinami.

Več informacij na spletni strani projekta.
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane