Mladi bi radi ocenjevali učitelje

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 10.07.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Mladi bi radi prispevali. Mladi bi radi imeli. Zato so v okviru projekta Mladi bi radi pod okriljem Zavoda Nefiks so pokazali svojo kreativnost in v obliki kratkih stripov prikazali, kakšno okolje si sami želijo in kaj so za to pripravljeni prispevati.

Namen projekta je poleg razmišljanja o ožji družbi v kateri mladi živijo tudi globok razmislek o lastni izbiri poklica. Mladim projekt omogoča preizkušanje in razvoj dodatnega znanja, prav tako pa jih opominja na to, da so so-odgovorni za svoj kraj. Tako se je mladim pomočjo stripov odprl prostor za izražanje mnenj na "mlad" način.

Mladi bi radi - ocenjevanje profesorjev
Ideje, ki so med mladimi nastale po različnih slovenskih krajih, so bile tudi javno predstavljene na več projekcijah. Tako so srednješolci v Ravnah na Koroškem, v Ljubljani, v Slovenskih Konjicah, na Obali in v Murski Soboti javnosti predstavili svoje predloge: radi bi ocenjevali učitelje, imeli prostore za druženje in ustvarjanje, bolj čisto okolje, več prostora za živali, več možnosti zabave, parke, več športno rekreacijskih površin, bolj založene knjižnice, spletno stran z bolj objektivnim pregledom nad politiko, so-odločati želijo o občinskem proračunu, želijo vlak in boljšo infrastrukturo do domačega kraja ter še mnogo drugega.
Za vsako od želja, ki so jih izpostavili pa so pripravljeni tudi sami prispevati s tistim, kar zmorejo: priskočiti na pomoč pri čiščenju okolja, sajenja dreves, postavljanju spletnih strani, organizirati koncerte, skrbeti za igrišča in druge športno rekreacijske površine, se udeleževati aktivnosti v kraju in sodelovati v občinskih svetih.

Projekt Mladi bi radi je tako desetim izvajalcem, študentom, ki delujejo v okviru Zavoda Nefiks, kakor tudi vključenim dijakom odprl nov pogled in jim vlil pogum za dejavno vključevanje v kraj. Mladi se želimo vključiti" je bilo sporočilo sodelujočih, "zato nam dajte priložnost in prilagodite poti sodelovanja tudi nam!"

Več o projektu Mladi bi radi, ki se bo intenzivno nadaljeval tudi v jesenskem času, najdete na njihovi spletni strani, lahko pa jih všečkate tudi na Facebooku!
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane