Moste. Več kot gimnazija!

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 23.01.2018
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Temeljne vrednote Gimnazije Moste so znanje, razvijanje dobrih medsebojnih odnosov, odgovornost in uspešnost, zato si učitelji, učiteljice in drugi sodelavci šole načrtno prizadevamo s sodobnimi didaktičnimi metodami doseči kakovostno znanje dijakov in razvijati dobre medsebojne odnose med vsemi udeleženci. Pouk na šoli organiziramo tako, da dijaki razvijajo svoje sposobnosti, odgovornost in krepijo svojo samozavest. Z dobrim medsebojnim sodelovanjem ustvarjamo delovno, ustvarjalno in sproščeno okolje, ki omogoča dijakom razvoj v celovito osebnost, pripravljeno na izzive v prihodnosti.

Gimnazija Moste temelji na več kot stoletni tradiciji. Smo srednje velika šola (približno 450 dijakov in 40 učiteljev), ki izvaja splošni gimnazijski program.

V prvem letniku lahko dijaki za drugi tuji jezik izbirajo med različnimi jeziki (nemščina, francoščina, italijanščina, španščina). Prvi tuji jezik je angleščina. V tretjem letniku ponudimo dijakom za izbirni predmet interdisciplinarne tematske sklope, ki dijakom omogočajo, da se učijo na različne načine z različnimi učnimi stili.


Pouk, ki ga izvajamo v sodobno opremljenih učilnicah in laboratorijih, poteka samo dopoldne. Začne se ob 8.00 in večinoma traja do 14.35. Vmes je 45-minutni odmor, namenjen malici. V šolski kuhinji lahko dijaki izbirajo med hladno in toplo malico. V prijetnem okolju šolske restavracije imajo na voljo več različnih menijev (mesni, vegetarijanski, prilagojen dijakom z alergijami …).

Na šoli se odvijajo najrazličnejše dejavnosti, tekmovanja, tabori in ekskurzije. Za prve letnike organiziramo spoznavni dan (izlet po slovenski obali), v katerega vključimo tutorje (dijaki višjih letnikov).

Moste. Več kot gimnazija!

Za vse tiste, ki želite biti pripravljeni na izzive v prihodnosti!
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane