Natečaj za kreativne dijake EKOtalente

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 04.02.2015
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Začenja se nagradni natečaj EKOtalent, ki ga družba Goodyear Dunlop Sava Tires organizira v okviru projekta Pozor(!)ni za okolje. S pripravo videoposnetkov na temo zmanjševanja ogljičnega odtisa se bodo sodelujoči dijaki iz srednjih šol po vsej Sloveniji lahko potegovali za privlačno nagrado.

V okviru projekta Pozor(!)ni za okolje sodelujoče šole že tekmujejo v izvajanju EKOnačrta in v organizaciji EKOdneva, nagradni natečaj EKOtalent pa je novost letošnjega šolskega leta, ki omogoča sodelovanje tudi dijakom in srednjim šolam, ki niso partnerice projekta. Posamezni dijaki, skupine dijakov ali pa šole lahko do vključno 2. marca 2015 na natečaj prijavijo enega ali več videoposnetkov, ki prikazujejo njihov pogled na zmanjševanje ogljičnega odtisa. Prispevek mora biti dolg od 30 do 60 sekund in pripravljen v skladu z navodili, objavljenimi na spletni strani projekta Pozor(!)ni za okolje.

H končnemu izboru nagrajenca bo 20 % vseh možnih točk prispevalo število všečkov posameznega videoposnetka na Facebook-u, ocena 3-članske žirije pa 80 % možnih točk. Pri tem bodo člani žirije ocenjevali predvsem ustvarjalnost in relevantnost videoposnetkov v povezavi z razpisano tematiko.

Zmagovalec natečaja z največ prejetimi glasovi, posameznik ali šola, bo nagrajen s kamero GoPro Cam Hero, ki bo tudi v prihodnje spodbujala kreativno ustvarjanje nagrajenca.

Več informacij o projektu Pozor(!)ni za okolje je dostopnih na spletni strani projekta, Facebook strani kampanje ali v video filmu.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane