Pravljični spektakel za ljubitelje Disneyjevih klasik

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 27.02.2015
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

V slovenske kinematografe 12. marca prihaja še en pravljični spektakel z izvrstno igralsko zasedbo, dih jemajočo scenografijo in bogato kostumografijo. Film Pepelka je nova adaptacija nepozabne Disneyjeve risanke, ki se močno drži izvirnika iz leta 1950. Kultna pravljica o steklenem čeveljcu, ljubki Pepelki, princu in hudobni mačehi je tako dobila še filmsko različico, ki bo zagotovo navdušila ljubitelje klasičnih pravljic s srečnim koncem.

Kultna pravljica, katero so priredili tako Charles Perrault kot brata Grimm, navdušuje staro in mlado že od nekdaj. Dobro znana zgodba o deklici, ki ji dobrohotno umirajočo mamo nadomesti zlobna mačeha z ošabnima hčerama. Pepelka se po najboljših močeh trudi ugoditi zahtevam nove družine, a je po očetovi smrti prepuščena milosti in nemilosti novih družinskih članic, ki jo imajo za služkinjo. Čeprav se nad njo znašajo na vsakem koraku, Ella upošteva mamin nasvet ter "ohranila pogum in prijaznost".

Pepelka in princ   Pepelka na grajskem plesu   Zlobna mačeha
Njeno dobroto kmalu poplača dobra vila, ki ji pričara popolno obleko in steklene čeveljce, s svojo čarobno podobo pa popolnoma očara princa pa tudi vse prisotne na grajskem plesu. A kmalu odbije polnoč, Pepelka odhiti domov preden se kočija spremeni v bučo, zaljubljenemu princu pa pusti le stekleni čeveljc. Zaljubljenca nato čaka še dolga pot do srečnega konca, saj mačeha in kralj skujeta drugačne načrte.

Prvi napovednik filma je v le enem dnevu na spletu podrl vse rekorde gledanosti, saj si ga je v manj kot 24 urah ogledalo več kot 37,2 milijonov ljudi. Oglejte si najnovejši napovednik filma s slovenskimi pondapisi.

Pravljični spektakel v slovenske kinematografe prihaja v četrtek, 12. marca, v distribuciji 2i Film. Ogledati si ga bo moč v Koloseju in Cineplexxu.
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane