Predstavitev Fakultete za slovenske in mednarodne študije

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 15.02.2018
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018
FSMS Fakulteta za slovenske in mednarodne študije je članica Nove Univerze in izvaja univerzitetno izobraževalno, znanstveno, raziskovalno, študijsko in svetovalno dejavnost na področju interdisciplinarnih humanističnih in sorodnih znanosti.

V letu 2018/2019 razpisuje nov akreditiran univerzitetni študijski program Slovenski študiji, ki celostno obravnava identiteto slovenskega naroda in teritorija. Osrednje poslanstvo fakultete tako predstavlja slovenoslovje.

Študij združuje specifična znanja o fenomenih slovenstva – z vidika zgodovine, etničnosti in etnične raznolikosti, naravnih danosti in kulturne dediščine, politike in geostrateškega položaja, gospodarstva, slovenskega jezika in književnosti, slovenske umetnosti, filozofije medkulturnosti ter okoljskih vidikov trajnostnega razvoja Slovenije, idr.

V slovenskem prostoru je razpisani študijski program edinstven ter primerljiv s podobnimi tujimi programi, kot so npr. Irish studies, American studies, Kroatologija, Niederlande-Studien. Izhodišče študija so skupnost, posameznik ter ozemlje, ki ga Slovenci naseljujemo in tako v interakciji s sosednjimi prostori sooblikujemo.

Vpisne informacije, cenik in študijski program najdete na spletni strani fakultete.
  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane