Star papir za novo upanje 2012

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 11.10.2012
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Letošnjo jesen bo ponovno potekala vseslovenska dobrodelna okoljevarska akcija zbiranja starega papirja "Star papir za novo upanje 2012", katero pripravlja društvo Ekologi brez meja. Namen akcije je, da lahko vsak prebivalec doda svoj list k boljšem svetu in da se s sredstvi, zbranimi s pomočjo starega papirja, pomaga pomoči najbolj potrebnim.
Leta 2011 je bila akcija prvič izvedena, v njej je sodelovalo kar 214 vzgojno-izobraževalnih ustanov, 140 kolektivov slovenskih podjetij in javnih organizacij ter številni posamezniki po vseh krajih Slovenije. Zbranih je bilo kar 393 ton starega papirja in na ta način v dobrodelne namene na dva naslova podarjenih 30.000€.

V okviru projekta bo poleg zbiranja odpadnega projekta potekal tudi natečaj zbiranja najboljšega predloga za dodelitev sredstev od akcije, razstava iz papirja in papirnate delavnice.

Prijava za posameznike, ki bi želeli sodelovati, ni potrebna. Vzgojno-izobraževalne ustanove pa se morajo na akcijo prijaviti do 15. oktobra 2012. Ob prijavi na akcijo bodo lahko hkrati tudi sodelovale na natečaju za najboljši predlog za dodelitev sredstev od akcije.

Več o akciji najdete na njeni spletni strani, kjer lahko spremljate potek akcije, si ogledate pomembne datume, lokacije zbirnih točk za papir,...

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane