Z uličnimi poslikavami do slikovitejše komunikacije

  • Avtor: Uredništvo Dijaški.net
  • Objavljeno: 21.08.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Pobuda Moč besed, ki opozarja na sovražni govor na spletu med mladimi in spletno nadlegovanje, bo oživila pročelja izbranih hiš in javnih površin v Ljubljani, Mariboru in Kopru. V prvih dveh mesecih je na družbenih omrežjih zbrala več kot 4.700 podpornikov. Med njimi so številne nevladne organizacije, medijske osebnosti ter posamezniki, ki želijo s podpro pobudi spodbuditi bolj kakovosten medvrstniški dialog.

Skozi prizmo urbane umetnosti bodo na ulicah nastale edinstvene ulične poslikave, imenovane tudi murali, ki bodo s svojo slikovito komunikacijo podprle pobudo Moč besed in prizadevanja podpornikov pobude za kakovostnejši in ustvarjalnejši medvrstniški dialog. Rojstvo uličnih poslikav v obliki muralov in grafitov bo preko Facebook profila ter Facebook aplikacije Moč besed povezalo podpornike in tri ustvarjalne ekipe.

Poslikave, velike od 30 do 100 kvadratnih metrov, bodo po vzoru svetovnih prestolnic kot so Rio de Janeiro, Pariz, Madrid, Berlin, krasile pročelja hiš ter javnih površin, kjer bodo dobro vidne. Pobudi Moč besed se z velikim veseljem pridružujejo tri mednarodno priznane ekipe umetnikov, ki bodo velike poslikave tudi oživile.

Itak Urban Art prihaja v Ljubljano, Maribor in Koper jeseni, še pred koncem poletja bodo razkrite tudi natančne lokacije uličnih poslikav.

Več informacij na Facebook-u in spletnem mestu pobude Moč besed.

  • © Dijaški.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane