Color band
Tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje je namenjeno učencem 8. in 9. razreda osnovne šole. Poteka na dveh nivojih - šolskem, kjer tekmujejo za bronasto in državnem, kjer tekmujejo za srebrno in zlato priznanje.
Organizira ga Prirodoslovno društvo Slovenije, pri izvedbi tekmovanja pa lahko sodelujejo tudi druga zainteresirana društva, organizacije, sponzorji in donatorji.

Nivoja tekmovanja:
  • Šolsko tekmovanje
    Na šolskem tekmovanju se učenci potegujejo za bronasto priznanje. Prejme ga do 1/3 vseh tekmovalcev, ki so dosegli vsaj 70 % možnih točk.
  • Državno tekmovanje
    Državnega tekmovanja se udeležijo tisti, ki so na šolskem tekmovanju dosegli vsaj 80% možnih točk in spadajo med 15% tekmovalcev z najboljšim rezultatom izmed vseh. Največje število tekmovalcev na državnem tekmovanju je 1000.
    Srebrno priznanje prejme 1/3 tekmovalcev, ki dosežejo najmanj 70% možnih točk. Število podeljenih zlatih priznanj pa je odvisno od števila vseh tekmovalcev na šolskem nivoju, od 2 do 65.

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
  • Šolsko tekmovanje: 21.10.2015
  • Državno tekmovanje: 04.12.2015

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Sociologija Najbolje ocenjene datoteke Dijaški domovi

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov