Color band
Tekmovanje iz fizike za Stefanova priznanja je namenjeno učencem 8. in 9. razreda osnovne šole in dijakom srednjih šol. Organizira ga DMFA Slovenije.

Osnovnošolci tekmujejo v dveh skupinah, 8. razred in 9. razred, ter na treh ravneh - šolski, področni in državni.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Učenci se potegujejo za bronasto Stefanovo priznanje, katerega prejme največ 1/3 tekmovalcev, kateri so dosegli vsaj 20% možnih točk.
 • Področno tekmovanje
  Nanj se uvrsti do 3% najboljših tekmovalcev na šolskem tekmovanju iz posamezne skupine. Obenem pa se na osnovi dosežkov izbere še do 1% izmed vseh tekmovalcev v določeni skupini, ki se pravtako lahko udeležijo področnega tekmovanja.
  Srebrna Stefanova priznanja prejme do 10 % vseh sodelujočih tekmovalcev na šolskem tekmovanju, ki so se udeležili posameznega področnega tekmovanja in dosegli vsaj 33,3% možnih točk. Prejmejo ga tudi tisti, ki so se z rezultatom uvrstili med 15% najboljših na vseh področnih tekmovanjih, v svojem področju z rezultatom niso prišli med 10% najboljših.
 • Državno tekmovanje
  Število tekmovalcev na državnem tekmovanju se določi glede na število vseh učencev posameznega razreda v državi, udeleži se ga 0,5% vseh učencev.
  80% tekmovalcev državnega tekmovanja se izbere glede na število tekmovalcev, prijavljenih na posamezno področno tekmovanje, in njihovih rezultatih. OStalih 20% pa izmed tekmovalcev vseh področnih tekmovanj, glede na njihov rezultat.
  Podeli se od 2 do 65 zlatih Stefanovih priznanj glede na število vseh tekmovalcev na vseh šolskih tekmovanjih.

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
 • Regijsko tekmovanje: 03.02.2016 ob 13.00
 • Državno tekmovanje: 18.03.2016 ob 14.00
 • Izbirno tekmovanje: 09.04.2016 ob 10.00

Razpisi in pravilniki

Rezultati Rezultati tekmovanj so na voljo na spletni strani DMFA.

Javno so objavljeni samo rezultati državnih in mednarodnih tekmovanj. Rezultati ostalih ravni pa so dostopni tekmovalcem z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmejo ob prijavi ali na samem tekmovanju.

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Šolski sistem v RS Ekonomija Nacionalno preverjanje znanja

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov