Color band
Tekmovanje iz znanja kemije za Preglovo priznanje je namenjeno učencem 8. in 9. razreda osnovne šole. Poteka na dveh ravneh - šolskem, kjer tekmujejo za bronasto in državnem, kjer tekmujejo za srebrno in zlato priznanje.
Od leta 1967 ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Na šolskem tekmovanju se učenci potegujejo za bronasto Preglovo priznanje. Prejmejo ga tekmovalci, ki so dosegli vsaj 70 % možnih točk.
 • Državno tekmovanje
  Državnega tekmovanja se udeležijo prvouvrščeni tekmovalci s šolskih tekmovanj in tisti, ki jih je na podlagi rezultata na šolskem tekmovanju določila Komisija ZOTKS.
  Srebrno priznanje prejmejo tekmovalci, ki so dosegli najmanj 80% možnih točk. Glede na težavnost nalog in uspešnost se kriterij za srebrna priznanja lahko zniža. Število podeljenih zlatih priznanj pa je odvisno od števila vseh tekmovalcev na šolskem tekmovanju, od 2 do 65.
  Državno tekmovanje za osnovnošolce istočasno poteka na več lokacijah po Sloveniji glede na območja. Lokacije so objavljene v razpisu tekmovanja.

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
 • Šolsko tekmovanje (OŠ): 18.01.2016
 • Državno tekmovanje (OŠ): 02.04.2016

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Biologija Sociologija Ekonomija

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov