Color band
Tekmovanje iz znanja kemije za Preglovo priznanje je namenjeno učencem 8. in 9. razreda osnovne šole. Poteka na dveh ravneh - šolskem, kjer tekmujejo za bronasto in državnem, kjer tekmujejo za srebrno in zlato priznanje.
Od leta 1967 ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Na šolskem tekmovanju se učenci potegujejo za bronasto Preglovo priznanje. Prejmejo ga tekmovalci, ki so dosegli vsaj 70 % možnih točk.
 • Državno tekmovanje
  Državnega tekmovanja se udeležijo prvouvrščeni tekmovalci s šolskih tekmovanj in tisti, ki jih je na podlagi rezultata na šolskem tekmovanju določila Komisija ZOTKS.
  Srebrno priznanje prejmejo tekmovalci, ki so dosegli najmanj 80% možnih točk. Glede na težavnost nalog in uspešnost se kriterij za srebrna priznanja lahko zniža. Število podeljenih zlatih priznanj pa je odvisno od števila vseh tekmovalcev na šolskem tekmovanju, od 2 do 65.
  Državno tekmovanje za osnovnošolce istočasno poteka na več lokacijah po Sloveniji glede na območja. Lokacije so objavljene v razpisu tekmovanja.

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
 • Šolsko tekmovanje (OŠ): 18.01.2016
 • Državno tekmovanje (OŠ): 02.04.2016

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Francoščina Kemija Geografija 1. LiT natečaj 3. LiT natečaj

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov