Color band
Tekmovanje Kresnička je tekmovanje iz znanja naravoslovja za učence od 1. do 7. razreda osnovne šole. Učenci tekmujejo v sedmih tekmovalnih skupinah, določenih glede na razred, ki ga učenec obiskuje, na enem nivoju - šolskem.

Organizira ga DMFA Slovenije.

Tekmovanje traja 45 minut za prve tri skupine in 60 minut za drugi štiri skupine. Bistven del tekmovanja pa so eksperimenti, ki jih učenci lahko izvedejo doma ali v šoli od njihove objave v razpisu tekmovanja do dneva tekmovanja. Vsebine poskusov so biološke, kemijske, fizikalne, astronomske, geografske in geološke, po možnosti vsaj v katerem od poskusov povezane tudi interdisciplinarno. Tako se približno polovica vprašanj na tekmovanju nanaša na opažanja pri opravljanju poskusov iz razpisa in na pojave, ki v teh poskusih nastopajo. Naloge so pretežno izbirnega tipa.

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
  • Šolsko tekmovanje: 03.02.2016 ob 13.00

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Ruščina Zgodovina Nacionalno preverjanje znanja

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov