Color band
Tekmovanje iz razvedrilne matematike je namenjeno osnovnošolcem od 4. do 9. razreda in vsem dijakom srednjih šol. Organizira ga DMFA Slovenije.

Osnovnošolci tekmujejo v šestih tekmovalnih kategorijah, ki so določene glede na razred in na dveh ravneh - šolski in državni. Učenci od 4. do 6. razreda tekmujejo samo na šolskem tekmovanju, učenci od 7. do 9. razreda pa tudi na državnem tekmovanju.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Učenci se potegujejo za bronasto priznanje, katerega prejme največ 1/3 tekmovalcev, kateri so dosegli vsaj 33,3% možnih točk.
 • Državno tekmovanje
  Nanj se uvrsti najboljši tekmovalec iz posamezne skupine na šolskem tekmovanju na posamezni šoli. Obenem pa se lahko izmed tistih z najboljšimi rezultati izmed vseh, izbere še nekaj tekmovalcev, ki se lahko udeležijo državnega tekmovanja.
  Srebrna priznanja prejmejo vsi udeleženci državnega tekmovanja, zlatih pa se podeli glede na število vseh tekmovalcev na šolskem tekmovanju, od 2 do 65.
  Odvija se na več lokacijah, določenih glede na regije, ki so objavljene v razpisu tekmovanja.

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
 • Šolsko tekmovanje: 08.10.2015 ob 13.00
 • Državno tekmovanje: 28.11.2015 ob 10.00

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Nemščina Meje za ocene na splošni maturi Izpitni katalogi

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov