Color band
Tekmovanje za Cankarjevo priznanje za osnovnošolce je razdeljeno na dve skupini:
 • Učenci od 2. do 7. razreda,
  ki so dodatno razdeljeni v 3 skupine: učenci 2. in 3. razreda, 4. in 5. razreda ter 6. in 7. razreda. Tekmujejo samo na šolskem tekmovanju za bronasta Cankarjeva priznanja.
 • Učenci od 8. in 9. razreda,
  ki tekmujejo šolskem tekmovanju za bronasto, regijskem za srebrno in državnem za zlato Cankarjevo priznanje.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Učenci se potegujejo za bronasto Cankarjevo priznanje, katerega prejme največ 1/3 tekmovalcev, kateri so dosegli vsaj 30% možnih točk.
 • Področno tekmovanje
  Nanj se uvrsti do 20% sodelujočih iz posamezne tekmovalne skupine na posamezni šoli. Srebrna Cankarjeva priznanja prejme do 10 % vseh sodelujočih tekmovalcev na šolskem tekmovanju, ki so se udeležili področnega tekmovanja.
 • Državno tekmovanje
  Na državno tekmovanje se uvrsti do 7% tekmovalcev iz vsake tekmovalne skupine s področnega tekmovanja. Podeli se od 20 do 65 zlatih Cankarjevih priznanj glede na število vseh tekmovalcev na šolskem tekmovanju.

Tekmovanje ima vsako leto določeno osrednjo temo in naslov. V šolskem letu 2015/2016 je naslov "Domovina med platnicami", tema pa domoljublje in (sodobno) slovenstvo.
Glede na temo so v razpisu za vsako tekmovalno skupino izbrana besedila, na podlagi katerih bodo učenci tekmovali v pisanju nalog, besedil in spisov.

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Angleščina Slovenščina Astronomija Kemija Ekonomija Dijaški domovi

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov