Color band
Tekmovanje za Cankarjevo priznanje za osnovnošolce je razdeljeno na dve skupini:
 • Učenci od 2. do 7. razreda,
  ki so dodatno razdeljeni v 3 skupine: učenci 2. in 3. razreda, 4. in 5. razreda ter 6. in 7. razreda. Tekmujejo samo na šolskem tekmovanju za bronasta Cankarjeva priznanja.
 • Učenci od 8. in 9. razreda,
  ki tekmujejo šolskem tekmovanju za bronasto, regijskem za srebrno in državnem za zlato Cankarjevo priznanje.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Učenci se potegujejo za bronasto Cankarjevo priznanje, katerega prejme največ 1/3 tekmovalcev, kateri so dosegli vsaj 30% možnih točk.
 • Področno tekmovanje
  Nanj se uvrsti do 20% sodelujočih iz posamezne tekmovalne skupine na posamezni šoli. Srebrna Cankarjeva priznanja prejme do 10 % vseh sodelujočih tekmovalcev na šolskem tekmovanju, ki so se udeležili področnega tekmovanja.
 • Državno tekmovanje
  Na državno tekmovanje se uvrsti do 7% tekmovalcev iz vsake tekmovalne skupine s področnega tekmovanja. Podeli se od 20 do 65 zlatih Cankarjevih priznanj glede na število vseh tekmovalcev na šolskem tekmovanju.

Tekmovanje ima vsako leto določeno osrednjo temo in naslov. V šolskem letu 2015/2016 je naslov "Domovina med platnicami", tema pa domoljublje in (sodobno) slovenstvo.
Glede na temo so v razpisu za vsako tekmovalno skupino izbrana besedila, na podlagi katerih bodo učenci tekmovali v pisanju nalog, besedil in spisov.

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Kemija Najbolje ocenjene datoteke Vpis v srednje šole

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov