Color band
Tekmovanje iz fizike za Stefanova priznanja je namenjeno učencem 8. in 9. razreda osnovne šole in dijakom srednjih šol. Organizira ga DMFA Slovenije.

Srednješolci tekmujejo treh skupinah, glede na snov. Prvi dve skupine tekmujeta na regijskem in državnem tekmovanju, 3. skupina pa še na izbirnem tekmovanju za olimpijsko ekipo.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Na šolskem tekmovanju se tekmuje za bronasto priznanje. Prejme ga do 1/3 tekmovalcev iz posamezne tekmovalne skupine, ki so dosegli vsaj 25% možnih točk.
 • Regijsko tekmovanje
  Na regijskem tekmovanju se tekmuje za srebrno priznanje. Prejme ga do 1/3 tekmovalcev iz posamezne tekmovalne skupine, ki so dosegli vsaj 20% možnih točk.
 • Državno tekmovanje
  Državnega tekmovanja se udeležijo najboljši tekmovalci v posameznih regijah, skupaj 125. Njihovo število za posamezno regijo je določeno s kvoto, ki je odvisna od števila vseh dijakov v regiji in uspeha dijakov te regije na državnih tekmovanjih.
  Vsi udeleženci državnega tekmovanja prejmejo srebrna Stefanova priznanja, število zlatih priznanj pa je odvisno od števila vseh tekmovalcev na regijskem tekmovanju, od 2 do 65 priznanj. Poleg priznanj se najboljšim podelijo tudi nagrade.
 • Izbirno tekmovanje za olimpijsko ekipo
  Poteka na oddelku za fiziko Fakultete za matematiko in fiziko. Na izbirnem tekmovanju se izbere udeležence mednarodne olimpijade po kriterijih, ki so v razpisu za olimpijado.

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
 • Šolsko tekmovanje: 02.03.2016 ob 14.00
 • Regijsko tekmovanje: 18.03.2016 ob 14.00
 • Državno tekmovanje: 09.04.2016 ob 10.00
 • Izbirno tekmovanje: 23.04.2016 ob 10.00

Razpisi in pravilniki

Rezultati Rezultati tekmovanj so na voljo na spletni strani DMFA.

Javno so objavljeni samo rezultati državnih in mednarodnih tekmovanj. Rezultati ostalih ravni pa so dostopni tekmovalcem z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmejo ob prijavi ali na samem tekmovanju.

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Grščina Nemščina Ruščina Glasba Osnovne šole

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov