Color band
Tekmovanje iz znanja geografije je namenjeno dijakom srednjih šol, organizira ga Zavod Republike Slovenije za šolstvo. Sestavljeno je iz pisnega dela, ki obsega test, in terenskega dela, ki ga sestavlja orientacija in terenske naloge.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Dijaki se potegujejo za bronasto priznanje, katerega prejme največ 1/3 tekmovalcev, kateri so dosegli vsaj 33,3% možnih točk.
 • Območno tekmovanje
  Nanj se uvrstijo 1-4 najboljši tekmovalci s posamezne šole, ki so dosegli vsaj 50% vseh možnih točk. Srebrna priznanja prejme največ 1/3 tekmovalcev območnega tekmovanja, ki so dosegli vsaj 33,3% možnih točk.
 • Državno tekmovanje
  Na državno tekmovanje se uvrstijo trije najboljši tekmovalci iz vsakega območnega tekmovanja ter 5 dodatno izbranih iz vseh območnih tekmovanj. Število podeljenih zlatih priznanj je odvisno od števila vseh tekmovalcev na šolskem tekmovanju.

Vsako leto ima tekmovanje določeno temo, ki je objavljena v razpisu tekmovanja. Tema tekmovanja v šolskem letu 2015/2016 je "Naravne znamenitosti Slovenije".

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
 • Šolsko tekmovanje: 19.01.2016 ob 14.00
 • Območno tekmovanje: 08.03.2016 ob 14.00
 • Državno tekmovanje: 19.04.2016 ob 12.00

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Najnovejše datoteke Predmeti na splošni maturi Meje za ocene na splošni maturi Seznam višjih šol

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov