Color band
Tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete je namenjeno dijakom vse letnikov srednjih šol. Poteka na dveh ravneh - šolskem, kjer tekmujejo za bronasto in državnem, kjer tekmujejo za srebrno in zlato priznanje. Izbrani izmed najboljših pa se lahko udeležijo še Mednarodne kemijske olimpijade.
Od leta 1967 tekmovanje organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Ravni tekmovanja:
 • Šolsko tekmovanje
  Na šolskem tekmovanju se dijaki potegujejo za bronasto Preglovo priznanje. Prejmejo ga tekmovalci, ki so dosegli vsaj 70 % možnih točk.
 • Državno tekmovanje
  Državnega tekmovanja se udeležijo prvouvrščeni tekmovalci s šolskih tekmovanj in tisti, ki jih je na podlagi rezultata na šolskem tekmovanju določila Komisija ZOTKS.
  Srebrno priznanje prejmejo tekmovalci, ki so dosegli najmanj 80% možnih točk. Glede na težavnost nalog in uspešnost se kriterij za srebrna priznanja lahko zniža. Število podeljenih zlatih priznanj pa je odvisno od števila vseh tekmovalcev na šolskem tekmovanju, od 2 do 65.
 • Mednarodna olimpijada

Datumi tekmovanj Šolsko leto 2015/2016:
 • Šolsko tekmovanje (SŠ): 07.03.2016
 • Državno tekmovanje (SŠ): 02.05.2016

Razpisi in pravilniki

Več informacij
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Angleščina Filozofija Osnovne šole

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov