Color band
Izberite željen študijski program s klikom na vrstico.

Osnovni podatki:
Študijski programi in podatki o vpisu:
# Študijski program UNI VSŠ REDNI IZREDNI
  Prikaži podatke za vse programe!
1 Ekonomske in poslovne vede  
2 Poslovna ekonomija  
Ekonomsko poslovna fakulteta
Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor (EPF) na dodiplomski ravni izvaja dva študijska programa – visokošolski program Poslovna ekonomija in univerzitetni program Ekonomske in poslovne vede – to sta študijska programa "3 + 2", kar pomeni, da diplomanti 1. stopnje lahko študij nadaljujejo na bolonjski magistrski stopnji. Tisti, ki imajo velike ambicije na področju znanstveno raziskovalnega dela, pa lahko študij nadaljujejo tudi na bolonjski doktorski stopnji.

Študijski programi na prvi in drugi stopnji so mednarodno akreditirani. To pomeni, da je ameriška kvaliteta študijskega programa potrjena pri Association of Collegiate Business Schools and Programs – ACBSP, hkrati pa je kvaliteta v okviru evropskega prostora potrjena pri European Council for Business Education – ECBE.
Prednosti za študenta in diplomanta ACBSP in ECBE akreditiranega študijskega programa:
 1. Akreditacija zavezuje visokošolske učitelje in sodelavce k kakovostni izvedbi študijskih programov in predmetov, za kar se da kakovostno delovanje v dobrobit študentov, v skladu z ECBE in ACBSP standardi kakovosti.
 2. Pridobljena akreditacija zavezuje k stalnemu zagotavljanju najsodobnejše informacijske tehnologije ter druge opreme in učnih virov za študente.
 3. Pridobljena akreditacija zavezuje k učinkovitim podpornim storitvam za študente.
 4. Študenti lahko navedejo akreditacijo v svojih strokovnih življenjepisih in na intervjujih za zaposlitev.
 5. Pridobljena akreditacija omogoča vodenje enote častnih združenj mednarodnih Delta Mu Delta ali Kappa Beta Delta, ki priznavata dosežke študentov ekonomskih in poslovnih ved.
 6. Študenti, ki so vključeni v ti častni združenji, lahko pri kandidiranju za štipendije in pisanju strokovnih življenjepisov navedejo svoje članstvo v teh združenjih.
Zakaj študirati na EPF?
 • Vse prednosti mednarodno akreditiranega študijskega programa
 • Fakulteta nudi možnost opravljanja semestra ali letnika v tujini, na več kot 70 fakultetah in šolah v Nemčiji, Španiji, Franciji, Grčiji, Avstriji, Belgiji, ...
 • Možnosti za opravljanje študijske prakse v tujini
 • Sodobne učne metode in sprotni študij olajšajo redno napredovanje v višji letnik
 • Do študentov prijazna fakulteta
 • Sodobno študijsko okolje in sodobno opremljene predavalnice
 • Informacijska podpora Knjižnice EPF
 • Internetna podpora študiju (e-učilnice in e-gradiva)
 • Najsodobnejše informacijske tehnologije, računalniške učilnice, brezžični internet
 • Široke možnosti zaposlitve
Najsodobnejša informacijska tehnologija, učna oprema, izvajanje standardov kakovosti in druge prednosti študijskih programov EPF, se odražajo v visoki kakovosti študija in v višji prehodnosti študentov v višje letnike, s čemer smo na EPF zelo zadovoljni. Kot zelo pozitivno se je namreč izkazalo uveljavljanje sprotnega dela študentov. Pri večini predmetov morajo študenti opraviti vsaj del svojih obveznosti med semestrom. Študenti in učitelji so to pričeli udejanjati zato, ker so uvideli, da jim to prinaša koristi v smislu bolje in temeljiteje osvojenih znanj in kompetenc – zato je tak način študija tudi zaživel. Pri študiju so študenti – tutorji, v prvem letniku brucom v veliko pomoč.

Da bi dosegli čim višjo stopnjo zaposljivosti diplomantov, v študijskem procesu sodelujejo tudi strokovnjaki iz gospodarstva. Povezovanje z gospodarsko prakso je za uspešen študij ekonomskih in poslovnih ved ključnega pomena. Zato so naši študijski programi oblikovani tako, da se študenti srečujejo z gospodarsko prakso že v času študija na več načinov.
Povezovanje z gospodarsko prakso
 • V študijskem procesu sodelujejo strokovnjaki iz gospodarske prakse, ki imajo naziv "gostujoči strokovnjak". Skupaj z učiteljem sodelujejo še tudi drugi strokovnjaki iz gospodarstva, ki študentom predstavijo zanimive, resnične poslovne probleme, jih s študenti analizirajo in učijo jih probleme tudi reševati.
 • V dodiplomski študijski program je vključeno tudi opravljanje študijske prakse, ki jo študenti opravljajo v podjetjih.
 • Vzpostavljene imamo mreže partnerskih podjetij na nekaterih usmeritvah, na primer na usmeritvah Podjetništvo, E-poslovanje,...
 • Glede na to, da je Ekonomsko-poslovna fakulteta pridobila naziv Microsoftov testni center (Microsoft Exam Provider) lahko izvaja uradno certificiranje za pridobitev nazivov Microsoft Certified Application Specialist in Microsoft Certified Application Professional Series, ki ga lahko pridobijo študenti.
Shema študijskih programov
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Grščina Astronomija Ekonomija Srednje šole Meje za ocene na poklicni maturi

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov