Color band
Izberite željen študijski program s klikom na vrstico.

Osnovni podatki:
Študijski programi in podatki o vpisu:
# Študijski program UNI VSŠ REDNI IZREDNI
  Prikaži podatke za vse programe!
1 Kulturni turizem    
2 Management turističnih destinacij (Ljubljana)    
3 Management turističnih podjetij    
4 Management turističnih podjetij (v angleščini)    
5 Turizem    
Fakulteta za turistične študije Portorož - Turistica
Fakulteta za turistične študije - Turistica je edina fakulteta v Sloveniji, ki turizem proučuje in poučuje na multidisciplinaren način.

Znanja, ki jih razvijamo in podajamo, zagotavljajo visoko usposobljene kadre za delo v turizmu in s turizmom povezanih dejavnostih.
Poslanstvo
  1. Izvajati mednarodno primerljivo multidisciplinarno izobraževanje in usposabljanje na področju turizma in s turizmom povezanih dejavnosti.
  2. Razvijati znanje kot javno dobro, omogočati ustrezne pogoje za znanstveno raziskovalno, razvojno in svetovalno delo visokošolskih učiteljev in sodelavcev, raziskovalcev in študentov ter prenašati znanje in inovacije v turistično gospodarstvo in širše družbeno okolje.
Sodoben in multidisciplinaren študij
Študij turizma na Turistici ne temelji le na predavanjih, temveč smo v proces izobraževanja vključili sodobne interaktivne didaktične pristope. Večina predmetov vsebuje tudi delo na terenu, kjer študentje preverjajo pridobljena teoretična znanja in bogatijo izkušnje z reševanjem aktualnih problemov v okolju. Študentje se skupaj z mentorji udeležujejo mednarodnih turističnih sejmov in borz, preučujejo primere dobrih in slabih praks na turističnih destinacijah in spoznavajo turistično ponudbo v ožjem in širšem okolju.
Potujemo in se izobražujemo:
  • v prvem letniku po Sloveniji,
  • v drugem po Evropi,
  • v tretjem v Združene države Amerike.
Na tak način študentje intenzivno spoznavajo turistične sisteme (Slovenije, Nemčije, Madžarske, Italije, Amerike, Anglije, itd.), pa tudi različne gospodarske družbe v turizmu (Carnival Cruise Lines, Four Seasons Hotels, Miami International Airports, Ritz Hotels, itd.). V okviru študija tujih jezikov se študentje udeležujejo tečajev jezika in kulture v tujini (npr. Rim, München, Miami, itd.).
Študijski izzivi v tujini
UP FTŠ Turistica ima v skladu z mednarodnim značajem turizma tudi bogato mednarodno dejavnost. Odzivi študentov kažejo, da je zanimanje za pridobivanje dodatnih mednarodnih znanj s področja turizma vsako leto večje, kar pomeni, da se vse več študentov odloča za študijsko izmenjavo in delovno prakso v tujini. V okviru delovne prakse lahko študentje tretjega letnika prakso opravljajo tudi v tujini. Ponudbe za opravljanje študijske prakse prihajajo predvsem iz turistično razvitih evropskih držav. V okviru projektov študentskih izmenjav (Erasmus in CEEPUS) je študentom omogočena študijska in praktična izmenjava na Švedskem, Finskem, Portugalskem, Španiji, Italiji, Veliki Britaniji, Islandiji, Poljski, Ceški, Slovaški, Turčiji, Litvi, Estoniji, Avstriji, Nizozemskem, Nemčiji, na Hrvaškem in Madžarskem. UP FTŠ Turistica je članica več mednarodnih turističnih združenj in institucij: UNWTO, IAPCO, AIEST, ATLAS, CHRIE in AEHT, ki vsaka zase nadgrajuje kakovost našega študijskega, raziskovalnega in razvojnega dela.
Raziskujmo in razvijajmo turizem
V okviru fakultete deluje Mediteranski inštitut za raziskovanje turizma – MIRT. V razvojno raziskovalno delo in projekte vključujemo tudi študente. Na ta način jim omogočamo, da z delom na konkretnih projektih ter v času študija ustvarjajo povezave z okoljem, kar je pomemben dejavnik pri pridobivanju zaposlitve. Turistica je tudi partnerica Univerzitetnega inkubatorja Primorske, preko katerega lahko študentje razvijajo inovativne podjetniške ideje. S tem prispevajo k dvigu podjetniške kulture v turizmu in že v času študija ustvarjajo svoje poslovne mreže.
Mnenja uporabnikov:
→ Mnenja lahko objavijo le prijavljeni uporabniki. Če pa še nimaš računa, si ga lahko ustvariš tukaj.
Ta vsebina še nima mnenj.
Color band
Biologija Geografija Sociologija

Dijaski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov